IV World Cup - Irland 24 - 26 august 2012

Norge hjem fra Irland med 4. plass

Fra venstre: Jon Djup, Anders Langeland, Bernt Kristian Nerland

Etter en helg hvor Norges lag tidvis spilte fantastisk Pitch & Putt endte laget med de yngste spillerne til slutt på en meget oppløftende 4. plass.

Turneringens høydepunkt for Norges del var da storlaget Catalonia vart slå med det solide resultet 3,5-1,5 i kvartfinalen. - Et resultat som vart sett på med stor beundring og overraskelse i hele det internasjonale Pitch & Putt miljøet. De siste 6 hullene til laget fra Norge anses av mange som den beste Pitch & Putten som vart spilt i hele turneringen.

I semifinalen stod Australia for tur, men laget som hadde vært på treningsleir i Irland hele 3 uker i forkant av VM ble dessverre for sterke. Spillerne var skuffet og følte at finalen glapp da Australia var et lag Norge var fullt på høyde med.

I bronsefinalen møtte Norge Holland - et lag som gav Irland sterk kamp om finaleplassen. Bronsefinalen starta for Norges del meget oppløftende. Norges spillere spilte meget god Pitch & Putt og vann Foursome kampen. I singlene var Holland likevel hakket vassere og kunne til slutt notere seg for en komfortabel 4 - 1 siger.


Pitch & Putt spill i verdensklasse gav Norge sensasjonell semifinaleplass!
Norge vann kvartfinalen 3,5 - 1,5 over dobell verdensmester og regjerende Europamester Catalonia.


I semifinalen senere på dagen ble dessverre Australia for sterke og et surt 2-3 tap ble et faktum.

Søndag spiller Norges lag bronsefinale mot Holland.

Se mer  på FIPPA sin nettside

1/4-finale: Norge - Catalonia 3,5-1,5

Etter de første 36 hullene, med innledende slagspill, lå det Norske laget på en respektabel 7. plass. For å unngå å måtte spille resten av helgen om 9. plassen, var det ekstremt viktig å komme blant de 8 beste som fikk spille 1/4-finale senere på dagen.

Det ble en nærvepirrende avslutning av rangeringsspillet. hvor det Norske laget spilte bedre og bedre
mot slutten av de 36 hullene. Inne i klubbhuset skulle det vise seg at kun 3 slag skilte fra 7. - 9. plass.

I 1/4-finalen. som fredag kveld, er halvspilt er det regjerende Europamester Catalonia som er motstander. 

Etter ustabilt spill av det Norske laget tok Catalonia det ene Foursome poenget.

I single-kampen derimot, skulle vi få en av dette WM's største overraskelser. Etter å ha ligget under i starten av kampen kommer Anders Langeland råsterkt tilbake. - Med hele 7 birdier inkl. 4 "chip-in" satte unge Langeland Catalonias's beste-seedede spiller på plass.

Lørdag fullføres kampen mot Catalonia med 3 single- matcher.

(Bilde: Fra v. Anders Langeland, Jon Djup og BK Nerland)

11 lag deltar i årets lag-VM i Irland. Torsdag 23.08 var det innspill og åpningsseremoni med trekning av flightene for de 36 hullene med slagspill som skal føregå fredag fra kl. 10:00.

Slagspillet rangerer de ulike nasjonene før sluttspillet begynner fredag ettermiddag. Resultatet av trekningen finnere du ved å følge denne linken

NPPF vil komme med oppdateringer hver kveld i under mesterskapet. Se også FIPPA sin nettside for oppdateringer og utfyllende informasjon.