Informasjon

 

Norges Pitch & Putt Forbund (NPPF) er en frittstående forening med formål å organisere og promotere Pitch & Putt i Norge. NPPF initierer aktiviteter på tilknyttede Pitch & Putt anlegg. Et Pitch & Putt anlegg kjennetegnes ved at det er kunstgressutslag eller matter av egnet materiale. Alle hull er par 3. Total Par for en 18 hulls runde er 54. Greenene er gjerne mindre enn normale golfgreener og også mer ondulerte. Maks lengde er 1200 m, hvor avstand på lengste hull er maks 90 m. Anlegget kan bestå av 6, 9 eller 18 hull. NPPF og Pitch & Putt anlegg virker godt som en rekrutteringskanal for golfsporten i Norge. Det er ingen krav til klubbtilhørighet eller Veien til Golf kurs for å spille Pitch & Putt, derfor er det en svært lav terskel og et tilbud til ALLE.

Medlemskap i NPPF tilbys i startfasen til golfanlegg og golfklubber, etablerte og under etablering, med bane som tilfredsstiller kravene til offisielle Pitch & Putt turneringer. På baner som i utgangspunktet er for lange, flyttes utslag stedene ved Pitch & Putt turneringer. Medlemskapet i NPPF åpner for en samordnet markedsføring av denne type anlegg.

Våre anlegg egner seg godt for bruk av bedrifter, foreninger og grupper som samles og ønsker en enkel aktivitet der alle kan delta. En stor fordel er at tidsbruken er svært redusert i forhold til Golf, som normalt tar 4-5 timer for en runde. En runde Pitch & Putt spilles gjerne på ca. 1 time.

 

Pitch & Putt regler

 

Pitch & Putt bruker R&A / USGA som utgangspunkt. Her er en kort oversikt over hva som i tillegg gjelder for Pitch & Putt:

 

·       Må pegge opp ball med minimum 5 mm

·       Kun lov å bruke 3 køller, putter + 2 wedger/køller

·       Maks 3 Minutter letetid

·       1 køllelengde droppeavstand hvis man dropper ut av hinder

Historikk

NPPF ble stiftet 10. juni 2004. Firmaet Golfidé var tilknyttet European Pitch & Putt Association (EPPA) fra 2002. Avtalen med EPPA ble i 2004 videreført til NPPF og tar del i felles økt europeisk satsing på Pitch & Putt golf. Siden EPPA ble dannet i 1998 av 2 land, har forbundet i dag 8 medlemsland. Det er Irland, Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia, Nederland, San Marino, Sveits og Norge. Irland er det klart største medlemslandet med ca. 16.000 spillere og ca. 170 golfanlegg.

Kontakt NPPF,  
post@nppf.no Orgnr: 989 395 874

Mobil 46417909


Styret 2021


President:
Espen Bergmann

Vise-President:
Jo G. Brand, 
Imjelt Pitch&Putt AS

Styremedlemmer:
Einar Otto, 
Bryne Kro og Hotell
Bernt Kristian Nerland  
Bryne Kro og Hotell
Arne Strandenes 
Kristtornskogen Golfpark